Detta finns att göra i närheten..
 

Bad
 
Bjärsjön (6 km). Det finns en anordnad badplats som ligger på Billingens högplatå. Detta är ett bra exempel på att platåberg är platta på toppen. Vägen dit är ganska dålig.

Vingsjöbadet (12 km). Det finns en ordnad badplats i Vingsjön i Axvall.

Näsbadet (15 km). En barnvänlig badplats i sjön Skärvalången.


Flämslätt (20 km). En väl ordnad badplats i Flämsjön.

Skara Sommarland (15 km) erbjuder badmöjligheter och vattenaktiviteter i Vattenland.
 
Golf
 
Falköpings golfklubb (Berga) 14 km

Billingens golfklubb (Stora Kulhult) 21 km

 

Affär

ICA Tranan med bensinstation finns mitt emot vandrarhemmet i Broddetorps centrum

 
Utflyktsmål


Klicka här om du vill veta mera om Broddetorp  i Tranriket

Hornborgasjön (några km bort) är en av Sveriges mest kända fågelsjöar och här kan man bevittna trandansen på våren. Året runt finns en utställning vid informationsanläggningen Hornborga Naturum vilket också är en bra utgångspunkt för att studera fåglar och naturen. Härifrån utgår även vandringsleder.

Ekornavallen (några km bort) är ett av Västergötlands märkligaste fornminnesområde och har använts som begravningsplats i mer än 4000 år. Här finns gravar från stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Den mest imponerande är den stora gånggriften Girommen.

Billingen är det största av västgötabergen. Dessa berg består av olika lager av bergarter och de kallas även platåberg. Växtligheten blir riklig och varierande pga. att de olika lagren är mineralrika.

Skara Sommarland (15 km) är en nöjesanläggning för barn och ungdomar. Här finns Vattenland, Tivoli och Fame World  mm.

Varnhems kloster (10 km) var det medeltida Sveriges största kloster och klosterkyrkan har varit den Erikska ättens gravplats så här finns bl.a. Erik den läspe och halte samt Birger Jarl begravd. Kyrkan restaurerades av Magnus Gabriel de la Gardie. Varnhem var en central ort i böckerna om Arn. Mer info.

 

Gudhem (10 km) också en central ort i böckerna om Arn. Här finns resterna av ett nunnekloster.

Dalénmuseet i Stenstorp (10 km) är ett modernt upplevelsemuseum som visar många av de uppfinningar som gjordes av Nobelpristagaren Gustav Dalén.

Dalenium (10 km) som ligger intill Dalénmuseet ger möjlighet för barn och vuxna i alla åldrar att upptäcka tekniken och vetenskapens fantastiska värld med hjälp av experiment.
 
Axevalla Hus (10 km) var under medeltiden en av Sveriges starkaste fästen. Det var en av få fästen som Engelbrecht inte lyckades inta. (Vandringsled till de få rester som återstår startar från det närbelägna Pansarmuseet).

Axevalla Travbana (14 km) är en av Sveriges större travbanor.

 

Broddetorp fungerar alldeles utmärkt som utgångspunkt för en resa ”I Arns fotspår”. Mer information om den medeltida historien i området runt Hornborgasjön.

 

I Home I Haus hornborga I